CV


Wendy, geboren in 1977 te Rotterdam, was al op jonge leeftijd bezig met muziek. Op haar twaalfde ontdekte zij de harp en 3 jaar later werd ze toegelaten tot de Jong Talentklas van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Daar studeerde zij bij Mapje Sewing-Keereweer.
Na haar examen is zij aangenomen bij de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht om daar verder te studeren bij Erika Waardenburg, waar zij op 22 januari 2002 haar studie afsloot. Wendy volgde verschillende masterclasses, onder andere bij Petra van der Heide (solo-harpiste van het Concertgebouw Orkest ) en Sarah MacBrien.

Wendy is als free-lance musicus gespecialiseerd in het spelen in professionele harmonie-orkesten en fanfares in binnen- en buitenland o.a. de KMK JWF en De Marinierskapel der Koninklijke Marine. Zij is de vaste harpiste van Koninklijke Fanfare Kempenbloei uit Achel te België. Als onderdeel van dit orkest behaalde zij in 2009, 2013 én 2017 de wereldtitel in de hoogste klasse op het befaamde Wereld Muziek Concours in Kerkrade. Daarnaast is zij de vaste harpiste van het kamerorkest Sinfonia Rotterdam. Zij verleent regelmatig haar medewerking aan koren en is te horen als soliste in verschillende concertseries.

Binnen de kamermuziek is Wendy zeer actief en maakt zij deel uit van een viertal ensembles, o.a. Harpduo Carla Bos en Wendy Rijken en Zang-Harpduo met Martine Straesser. Met 2 van deze ensembles is zij werkzaam voor de Stichting Muziek in Huis, waar zij inmiddels al meer dan 250 concerten voor heeft gegeven.

Wendy werkt regelmatig mee aan TV- en CD-opnames van verschillende met name harmonie-orkesten en fanfares. Met deze orkesten is zij ook meerdere malen op tournee geweest naar onder andere Italië, Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk, Duitsland en Groot-Brittannië.

Naast haar werk als uitvoerend harpiste geeft zij privé-harplessen in Den Haag, Gouda en Houten.

Wendy bespeelt een Salvi Apollo.